Radonsikring med tilskud

Udnyt håndværkerfradraget ved radon-sikringBoligJobOrdningen giver mulighed for tilskud til radonreducering.

BoligJobOrdningen (tidligere kaldet håndværkerfradraget), der trådte i kraft 1. januar 2016, giver mulighed for at få “rabat” på radonsikring. Med ordningen er det således muligt at trække hele eller en væsentlig del af arbejdslønnen fra, hvis der etableres f.eks. radonsug i boligen.

Radonsug er dog ikke den eneste radonreducerende mulighed. Også etablering af radonbrønd, forbedret radon ventilation og montering af radonmembran falder under de radonreducerende tiltag, der er omfattet af fradragsordningen.

For mange vil radonsug og forbedret ventilation være oplagte valg, hvis der er et forhøjet radonniveau i hjemmet. En radonmembran skal nemlig placeres under gulvbelægningen.

Derfor er en radonmembran normalt mest relevant i forbindelse med nybygning eller renovering af bolig. Dermed undgår man at skulle brække et ellers godt gulv op. Ved eksisterende byggeri kan man med fordel overveje en radonbrønd eller et radonsug.

En radonbrønd monteres under bygningens terrændæk. Det er et særligt metalrør, der så kan hjælpe med at suge radonholdig luft væk, allerede inden den og eventuel radon trænger op i bygningen.

Radonmembraner har i øvrigt været lovpligtige i forbindelse med nybyggeri siden 1998. Siden er kravene blevet yderligere strammet.

Uanset hvordan du vælger at reducere radonniveauet, kan du med stor sandsynlighed få et økonomisk tilskud via BoligJobOrdningen. I hvert fald til udgiften til håndværkere.

Ordningen gælder frem til og med 31. marts 2022, hvorefter det bortfalder. Vi anbefaler derfor, at du ikke venter til sidste øjeblik, hvis du ønsker at drage nytte af ordningen.


Køb produkter til radonsikring:
Køb ventilation: