Få statsstøtte til radon-sikringen

Udnyt håndværkerfradraget ved radon-sikringBolig Job Ordningen har afløst det såkaldte håndværkerfradrag. Det giver mulighed for at kunne trække udgiften til håndværkere fra ved etablering af forskellige former for radon-reducerende tiltag.

Bolig Job Ordningen (tidligere kaldet håndværkerfradraget), der trådte i kraft 1. januar 2016, giver mulighed for at få “rabat” på radon-sikring. Med ordningen er det således muligt at trække op til 12.000 kroner i arbejdsløn fra, hvis der etableres f.eks. radon-sug i boligen.

Radon-sug er dog ikke den eneste radon-reducerende mulighed. Også etablering af forbedret ventilation og montering af radon-membran falder under de radon-tiltag, der er omfattet af fradrags-ordningen.

For de mange vil radon-sug og forbedret ventilation være oplagte valg, hvis der er et forhøjet radon-niveau i hjemmet. En radon-membran skal nemlig placeres under gulvbelægningen.

Derfor er en radon-membran normalt mest relevant i forbindelse med nybygning eller renovering af bolig. Dermed undgår man at skulle brække et ellers godt gulv op.

Radon-membraner har i øvrigt været lovpligtige i forbindelse med nybyggeri siden 1998. Siden er kravene blevet yderligere strammet.

Uanset hvordan du vælger at reducere radon-niveauet, kan du med stor sandsynlighed få et økonomisk tilskud via Bolig Job Ordningen. I hvert fald til udgiften til håndværkere.

Indtil videre gælder ordningen i hele 2019. Vi anbefaler dog, at du ikke venter til sidste øjeblik, hvis du ønsker at drage nytte af ordningen.


Køb produkter til radon-sikring:
Køb ventilation: